0 Totalt: 0,00 € Meny

Hemorrojder

Hemorrojder innebär att analkuddarna, som är små kuddar av bindväv och blodkärl i analkanalen, blir förstorade. Ofta får man inga symptom men hemorrojderna kan göra ont, blöda eller klia.

Det är vanligt att gravida kvinnor får hemorrojder. Andra orsaker är förstoppning, övervikt eller ett jobb där man sitter mycket.

Hemorrojder går ofta tillbaka av sig själv utan någon behandling. Är hemorrojderna små och inte ger allt för mycket besvär finns både receptfria och receptbelagda läkemedel i form av stolpiller eller salva som kan hjälpa. Man brukar använda dem i två till tre veckor. God hygien är viktigt. Tvätta ändtarmsöppningen 1-2 gånger per dag och alltid efter toalettbesök. Torka dig noggrant men gnid inte.

Om man har lätt för att få förstoppning är det bra att äta mycket frukt och fiberrik mat eftersom det gör det lättare att tömma tarmen. Då minskar risken för besvär från hemorrojder.
AC3 COMFORT GEELI (1 × 30g)

Minskar klåda, irritation och besvär vid ändtarmsöppningen. Förebygger hemorrojder och analfissurer.

Se produktinformation
11,98 €
AC3 COMFORT GEL (1 × 45ml)

Minskar klåda, irritation och besvär vid ändtarmsöppningen. Förebygger hemorrojder och analfissurer.

Se produktinformation
23,41 €
SCHERIPROCT NEO 1,9/5 mg/g (1 × 30g)

Scheriproct Neo är avsedd för behandling av hemorrojder, inflammationer i ändtarmen och ytliga analfissurer. Scheriproct Neo lindrar inflammatoriska reaktioner i ...

Se produktinformation
16,01 €